13 Eylül 2012 Perşembe

Göz Buzluması

3D film bayiliği geldi sinemalarda film izlemek artık çok daha bir keyifli hal aldı derken şimdide 3D film bayiliği gözleri bozmuyor mu bozmuyor mu haberleri çıkıverdi. Uzmanları yapıtığı araştırmalara göre gözleri çok yorduğu ve ileri düzeyde gözü bozduğu ortaya çıkartılmış. Aslına bakarsanız ben aynı şekil düşünmüyorum. Sanırım bu araştırmaların daha üstünde biraz daha fazla çalışmaları gerekecek. Avatar filminden sonra 3D filmler daha çok piyasa yaptı. Şimdi bu haberi gördükten sonra 3D sinema izleme hevesim gitti denilebilir ama araştırma işte. Bu araştırmaların bir günü diğer günü tutmuyor. Ben açıkcası izlemenizi öneririm. Çünkü gayet zevkli bir olay.

Dünyanın önde gelen göz uzmanları, son dönemde popüler hale gelen 3D bayilik görüntülerin göz sağlığına zararlı olmadığını dile getirdiler. Araştırmacılar şimdi bu sorunu aşmak için çalışıyorlar.

Amerika Birleşik Devletin’de bulunan Berkeley Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sebastian Martin, son dönemde popüler olan 3D sinema bayiliği görüntü teknolojisinin gözlere zararlı olamdığı konusunda açıklama yaptı.

Prof. Martin 3D sinema bayiliği endüstrisinin göz doktorları ve görüntü uzmanları ile beraber çalışmalar yürütüp, daha sağlıklı bir 3D bayilik deneyimi yaşatabilmek için uğraştıklarını da belirtti.

Buna örnek olarak ise Dolby Laboratories ile San Francisco Üniversitesi’nin ortak yürüttüğü proje gösterilebilir.

Gözleri yormuyor..

Bu araştırmaya dâhil olan doktorlardan Daniel Adams, 3D film bayiliği seyrederken gözün odaklanabilmek için sürekli ufak hareketler yapmak zorunda kaldığını, bunun kısa vadede baş ağrısı, mide bulantısı gibi etkilerinin olmasının yanı sıra uzun vadede göz bozukluklarına neden olmayacağını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder